Täällä jotain tietoa meidän kestoilusta ja tekeleistä. Meillä kestoilu alkoi poikasella 2kk iässä. Tyttösen aikana jo katselin kestoja, mutta en saanut niitä hankituksi. Nyt, kun aika oli kypsä aloitettiin harsot + villahousut yhdistelmällä.  Innostus kasvoi ja siitä tämä kaikki sitten lähti. :D

N. 4kk iässä poikasella oli jo helpompi käyttää sisävaippoja villisten alla, kun harsoista tuli varsinkin pidemmällä vaihtovälillä suhteettoman isoja paketteja. 7kk ikäsenä niitä ei enää tullu käytettyä ollenkaan, joten harsot on jatkaneet vaippauraa toisessa osoitteessa. :)

 

     

Vihreä vaippa taitaa olla ensimmäinen tsi-sisätäyttövaippani (bambujoustis-mikrofleece), vaaleansininen on myös alkutuotantoa (flanelli-coolmax). Velouriakin (sisällä mikrofleece) halusin joku aika sitten kokeilla ja näihin olen todella tyytyväinen, menevät hyvin sekä yö- että päivävaippoina (yökäytössä lisäimulla höystettynä). Kiinteäimu on kaikissa 2x bambupuuvillafleece ja 1x mikrokuitufrotee.

 

  

Vaaleat on ensimmäiset tsi-hahtuvat ja siniset toiset, kuvat olen neulahuovuttanut taakse. Ensimmäisistä tuli vähän väljät, mutta ne on pomminvarmat yöllä ja ovatkin jatkuvasti yökäytössä. :)

Näiden tsi-vaippojen lisäksi meillä on myös kaupallisia vaippoja. Meiltä löytyy mm. HH extra vaippoja pari tarrallista ja pari nepillistä, Muksujen taskuvaippa, Babyidean yhden koon tasku ja pari muuta taskua, Ronja&Roopen sisätäyttö läpällä ja ilman läppää sekä Nupsukka yövaippa. Parit HH Woolit on myös, ennen hahtuvia käytin niitä myös yöllä, mutta nyt ne on jääneet päiväkäyttöön, kun nuo hahtuvat on vaan niin mahtavat. :D

 

           

Ekassa kuvassa yövaippa pakattuna, villikset ja yöppäri vaan puuttuu. Toisessa osa kuivamasta kerättyjä vaippoja ja lisäimuja. 

 

        

Näissä kuvissa röyhelöttömät (kapeat) sisätäyttötaskut, päällinen velour, sisäpuoli mikrofleece (valkoisessa coolmax), kiinteäimu 3x mikrokuitufroteeta. Tarrat kaikissa vaipoissani on Aplixia (ensimmäisissä 38mm ja näissä uusimmissa 50mm). Kuminauhana käytän Framilonia (8mm).

 

 

   

Kudottu Pirtin kehräämön hahtuvasta ja Tiuhtis-ohjetta osittain mukaillen M koko, puikot oli 3,5. Kuva tuli kyllä vähän liikaa oikealle, mutta eipä sitä päällä niin huomaa.

 

 

 

 

 

    

Näissä sivukiinnitteisissä (2 kpl) sisätaskuissa materiaalina päällä valkoinen velour, alla vahvikkeena joustofrotee, sisäpintana coolmax. Nepit olen lainnut neppipihdeillä, jotka sain vasta. :) Nämä tein harjoituksena, kun en heti uskaltanut rynnätä apinajoustofroteeta ja pulia ompelemaan, mutta sivukiinnitteiset taskut tuntui tosi helpoilta ommella. Nyt sitten seuraavaksi apinoita. :)

 

 

 

 

 

Tässä ensimmäinen PUL-tasku, kangas tosiaan tuli leikattua aika myöhällä, joten pistään tuon "virheen" sen piikkiin. ;) Päällä siis Br-pul, tukikankaana joustofrotee ja sisäpuoli coolmaxia.

 

 

 

   

Tässä sisätaskussa päällinen joustofrotee x2 ja sisus coolmaxia. Tähän malliin olen nyt todella tyytyväinen, kuminauhat on löytäneet oikeat paikat, nepit pitää seuraaviin laittaa lähemmäs reunaa, mutta muuten malli alkaa olla tässä. :)

 

 

 

  

Tässä viimeiset valmiit villahousut. Seuraavassa kuvassa taas sisätäyttö 2x joustofrotee ja coolmax sisäpinnalla vähän erilainen, ku aiemmat, mutta aikaisempi malli on meille parempi. :) Eli sillä sitten jatketaan, kun posti tuo lisää ompelulankaa. Sitä odotellessa pitäisi kutoa puikoilla oleviin villahousuihin lahkeet ja huovuttaa jotain jännää. ;D

 

       

Nyt näistä sivukiinnitteisistä pul-taskuista on tullu hittejä! Näitä täytyy vaan saada lisää sisätäyttöjen rinnalle kesäksi. Villahousutki on kyllä hyvät ja pari viikkoa sitten posti toikin uudet L-kokoiset HHWoolit. Näissä päällä Afrikka 1mil pul ja Apina br-pul, tukikankaana tykkään käyttää joustofroteeta ja sisäpinnalla coolmax. Imuina käytän taskuissa pääasiassa bambua, hamppua ja mikrokuitufroteeta. 

 

     

Lisäimujakin oli pakko uudella saumurilla surautella ja tässä kuvassa osa niistä (osa meni jo heti käyttöön).