Näitä molempia ohjeita olen käyttänyt täytekakuissa, kumpikin on aivan taivaallisen hyvää. :p Näihin sitten vain päälle kuorrutan milloin mitäkin. Muitakin ohjeita olen toki kokeillut, mutta nämä ovat ainakin mainitsemisen arvoisia.
Banoffee-torttu
Pohja:
- 300 g suklaa Digestive-keksejä
- 100 g voita
Täyte:
- 397 g kondensoitua maitoa
- 2 banaania
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- kaakaojauhetta
- Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
- Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
- Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
- Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
- Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
- Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Ohjeen olen kopioinut täältä : http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2008/04/19/banoffee-torttu/
Britan torttu
Tämä ohje on äitini reseptikätköstä, ohjeita tähän "torttuun" näyttää kyllä löytyvän useammastakin paikasta.
Pohjataikina:
125g margariinia
1dl sokeria
2 keltuaista
1dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Marenkiseos:
2 valkuaista
1 ¾dl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g rouhittua hasselpähkinää
Täyte:
2-3 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
- Pane uuni kuumenemaan 175ºc. Levitä uunipellille leivinpaperi.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset hyvin vatkaten.
- Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina uunipellille aivan ohueksi kerrokseksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit.
- Levitä marenkiseos uunipellillä olevan taikinan päälle.
- Paista n. 20min. uunin alaosassa.
- Anna jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen kahtia. Levitä toiselle puolelle kermavaahtoa ja nosta toinen levy päälle.
PELLILLE 2X ANNOS
tiistai, 19. helmikuu 2013