Näitä molempia ohjeita olen käyttänyt täytekakuissa, kumpikin on aivan taivaallisen hyvää. :p Näihin sitten vain päälle kuorrutan milloin mitäkin. Muitakin ohjeita olen toki kokeillut, mutta nämä ovat ainakin mainitsemisen arvoisia.

 

Banoffee-torttu

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

Ohjeen olen kopioinut täältä : http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2008/04/19/banoffee-torttu/

 

Britan torttu 

Tämä ohje on äitini reseptikätköstä, ohjeita tähän "torttuun" näyttää kyllä löytyvän useammastakin paikasta.

Pohjataikina:

 

125g margariinia

1dl sokeria

2 keltuaista

1dl maitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

 

Marenkiseos:

 

2 valkuaista

1 ¾dl sokeria

1tl vaniljasokeria

100g rouhittua hasselpähkinää

 

Täyte:

 

2-3 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna

 

  1. Pane uuni kuumenemaan 175ºc. Levitä uunipellille leivinpaperi.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten.
  4. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen maidon kanssa.
  5. Levitä taikina uunipellille aivan ohueksi kerrokseksi.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit.
  7. Levitä marenkiseos uunipellillä olevan taikinan päälle.
  8. Paista n. 20min. uunin alaosassa.
  9. Anna jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen kahtia. Levitä toiselle puolelle kermavaahtoa ja nosta toinen levy päälle.

 PELLILLE 2X ANNOS